- oranjeactiviteiten-sintpancras

website counter
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voorwoord burgermeester Leontien Kompier

KONINGSDAG!


In Langedijk wordt Koningsdag altijd uitbundig gevierd, zo hoorde ik al direct bij mijn aantreden. In alle dorpen hangt de avond ervoor al een feeststemming. Op de dag zelf kleurt de gehele gemeente oranje en worden in alle kernen talloze activiteiten georganiseerd. Een mooie traditie, waar veel mensen zich al weken van te voren op verheugen.
Langedijk heeft een enthousiast Centraal Oranje Comité en plaatselijke Oranjeverenigingen die traditioneel een mooi programma voorbereiden. De tientallen vrijwilligers zijn in de periode rondom Koningsdag letterlijk en figuurlijk dag en nacht in de weer om de inwoners van Langedijk een groots en veelzijdig programma aan te bieden. De gemeente heeft veel waardering voor al die mensen die Koningsdag jaarlijks tot een succes maken.
Ik las in de ‘oude’ Oranje Gids wat er vorig jaar allemaal werd georganiseerd. Dat varieert van een oldtimer rit en de Langedijker Meerkamp tot kinderdisco, ‘La Fête Petanque’ en Koningsbingo. En overal muziek! Het viel me op dat er voor alle doelgroepen ontzettend veel wordt georganiseerd. Niemand wordt vergeten. En zo hoort het, want Koningsdag is een feest voor ons allemaal. Het is een feest dat alle inwoners van de dorpen met elkaar verbindt.
En als we moe zijn van alle bruisende activiteiten, kunnen we genieten van de beelden van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima die samen met hun dochters Groningen bezoeken. Dat is al een feest op zich!
Ik verheug mij erop om dit jaar Koningsdag in Langedijk mee te maken.
Ik wens u allen een heerlijke dag. Graag ontmoet ik u bij één van de activiteiten!

Leontien Kompier, burgemeester gemeente LangedijkBericht van het Centraal Oranje Comité
Het Centraal Oranje Comité (COC)

Wat ooit begon als Prinsessendag in 1885 is uitgegroeid tot een traditie, waar jong en oud aan
meedoet met vrijmarkt, festiviteiten en de kinderspelen op Koningsdag 27 april.
Er is weer een programma gemaakt door de 5-tal Oranjeverenigingen van Sint Pancras, Broek op Langedijk, Oudkarspel, Zuid- en Noord-Scharwoude, die elk jaar één keer in januari samenkomen om te overleggen als COC.

Elk jaar verzorgen zij ook de kransen, die gelegd worden op 4 mei bij de monumenten: de Stier/ Charlotte de Bourbonstraat in Noord-Scharwoude en bij de spoorwegovergang aan de Bovenweg in Sint Pancras.

Alles komt tot stand door de inzet van vrijwilligers, die elk jaar hun best doen om voor de jeugd weer een onvergetelijke dag neer te zetten.
Mooi weer kunnen we niet garanderen, wel een leuke dag.

Komt allen en vind je het leuk om ons te helpen bij activiteiten meld je dan aan mvv je dorp via oranjens@gmail.com.

Patricia Kooij,
voorzitter Centraal Oranje Comité Langedijk

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu